Goedkope energieleverancier

Waarom zou je te veel betalen voor je energie en gas als het voordeliger kan? Bij een goedkope energieleverancier heb je dezelfde stroom als bij een dure, stroom is gewoon stroom en gas is gas. Als je een huis huurt of gekocht hebt kan het dus interessant zijn om te vergelijken.

Welke energieleverancier je ook een abonnement hebt, de kachel brandt en er komt warm water uit de kraan. Je hebt geen verschil in kwaliteit van energie of gas, wel in de prijzen ervan.

Daarom is het verstandig om te kijken naar een goedkope energieleverancier, aangezien de energienota een terugkerende grote kostenpost is iedere maand weer. Via een energievergelijker vindt je snel een goedkope energieleverancier. Hieronder enkele weetjes over een energievergelijker:

  • In Nederland zijn er meer dan 20 energiemaatschappijen
  • Aanbiedingen en prijzen variëren wekelijks
  • Handmatig alles vergelijken is onmogelijk
  • Overzichtelijk een lijst met alle energieleveranciers op een rij

Energievergelijker gebruiken!

Vergelijk tarieven van verschillende energieaanbieders met de gratis online vergelijker. Bespaar honderden euro';s per jaar op uw energienota!

Welke leverancier is dan een goedkope energieleverancier?

Energieleveranciers vergelijken met elkaar wordt niet echt als een leuke bezigheid gezien. Je hebt veel leveranciers, het is enorm tijdrovend en waarom zou je overstappen als je het nu toch goed voor elkaar hebt? Toch is het verstandig om ieder jaar te vergelijken omdat het gewoon veel geld kan schelen.

Je gaat er vanuit als consument als je ergens lang lid van bent dat je wordt gewaardeerd en beloond met een mooie korting. In heel veel branches is dit inderdaad zo, maar de energiemarkt werkt helaas anders.

Bij een energieleverancier is het juist niet aantrekkelijk om er lang te blijven, maar juist voordelig en aantrekkelijk om elk jaar over te stappen naar een andere leverancier.

Oude energieleverancier opzeggen?

Gaat u verhuizen in Antwerpen en kiest u gelijk voor een andere energieleverancier, vergeet dan niet uw bestaande contract op te zeggen!

Energieleveranciers zijn ieder jaar weer opnieuw op zoek naar nieuwe klanten, hoe meer klanten zij hebben hoe voordeliger ze het gas en de energie kunnen inkopen. Om nieuwe klanten te trekken moeten zijn goed staan in het overzicht bij energievergelijkers.

Vaak doen zij dit met hoge welkomstkortingen of geld terug acties. Wie ieder jaar overstapt, is aan het eind van het jaar in heel veel gevallen veel goedkoper uit. Tot wel €400 per jaar.

Hoe vind je dan de voordeligste aanbieder?

Nu weet je dat als je overstapt je dus veel voordeliger uit bent dan lange tijd bij één leverancier te blijven. Maar werkt een vergelijker en hoe vind je de goedkoopste leverancier?

Hiervoor hebben we eenvoudig stappenplan geschreven welke je kunt gebruiken. Volg je deze dan vindt je zeker een goedkope energieleverancier.

Geef als eerste je persoonsgegevens op de site, ben je alleen met zijn twee of met een gezin met meerdere personen.

Energietarieven verschillen per woonplaats, dit heeft te maken met de kosten van de netwerkbeheerder in jouw woonplaats. Door het invullen van je postcode en woonplaats weet de vergelijker de exacte tarieven in jouw regio.

Op basis van je gekozen gezinssituatie kunnen we een schatting maken van je verbruik. Bovendien kun je ook zelf met behulp van je jaarnota je verbruik invullen. Zo weet je exact wat je kosten op jaarbasis zijn.

 

Het is mogelijk om bepaalde aanbieders uit te schakelen, heb je slechte ervaringen met een bepaalde leverancier dan vink je deze uit. Heb je juist een voorkeur voor een bepaalde leverancier dan kun je die ook aanvinken.

Het overzicht wat je te zien krijgt is gebaseerd op prijs, zo staat de goedkoopste aanbieder bovenaan het overzicht. Duidelijk overzicht van de kosten per maand. Ook de kosten op jaarbasis laten zien is mogelijk.

Heb je een aanbieder gezien die voordelig is voor jou situatie dan kun je alle gegevens inzien waar de kosten uit zijn opgebouwd. Ben je tevreden dan kun je het contract tekenen, vervolgens heb je 14 dagen bedenktijd. Komt er nog een betere aanbieding dan kun je er dus nog vanaf.

We adviseren altijd om te kiezen voor een 1 jarig contract, dan kun je ieder jaar opnieuw energieleveranciers met elkaar vergelijken en de voordeligste nemen.

Voorheen was grijze energie een stuk goedkoper dan groene energie, de laatste tijd is dit verschil minimaal. Ook groene stroom is voordelig en beter voor het milieu.

Bij veel leveranciers krijg je een welkomst korting, sommige leveranciers kun je kiezen uit een cadeau of een geldbedrag. Een geldbedrag is altijd voordeliger, dit drukt de maandelijkse kosten.

Top 5 bespaartips voor een nog lagere energienota

  • De thermostaat een graadje lager zetten kan al een besparing opleveren van €100 op jaarbasis.
  • Controleer regelmatig de radiatoren en ontlucht deze. Zo voorkom je dat de radiatoren niet aan het hele oppervlak warm worden. Dit bespaart je op jaarbasis ongeveer €80 per jaar.
  • Ook de CV ketel moet jaarlijks worden gecontroleerd om optimaal te functioneren. Ook dit levert een besparing op van €60 per jaar.
  • Gebruik bij je machines de eco stand. Bespaart je ongeveer €80 per jaar.
  • Goede isolatie bespaart 30% op je totale stookkosten.

Hoe kun je een verhuizing doorgeven aan je energieleverancier?

Ga je verhuizen en wil je dezelfde energieleverancier behouden dan kun je dit heel eenvoudig doorgeven aan de klantenservice van je aanbieder. In principe is dit een administratieve handeling.

Soms biedt de energieleverancier je een contractverlenging aan. Afhankelijk van je looptijd is het in sommige gevallen mogelijk om je contract op te zeggen, zeg je op terwijl je contract langer doorloopt dan 2 maanden dan zit je vast aan een opzegvergoeding.

Duurzame energie

Heel veel consumenten maken tegenwoordig gebruik van groene energie. Maar wat is nu het verschil tussen groene en grijze energie. Grijze energie wordt gewekt uit bronnen die het milieu aantasten zoals steenkool en gas.

Groene energie wordt gewekt uit bronnen welke niet belastend zijn voor het milieu, bovendien zijn het bronnen die onuitputtelijk zijn. Een aantal voorbeelden van milieuvriendelijke bronnen zijn onder andere de zon, water en wind. Iedereen kent wel zonnepanelen en windmolens om energie op te wekken. Deze vorm is wel belastend om te fabriceren maar dat weegt niet op tegen de winst die er wordt behaald tijdens het opwekken.